Etiketter

måndag 18 november 2013

Ingen riktig våldtäkt

Det som händer flickan i filmen tycker jag är en våldtäkt. För att om man tittar på hennes ansiktsuttryck så ser man att hon inte är med på det som händer. Jag anser också att det är en våldtäkt för att dom håller fast henne under akten och om hon då hade varit med på att ha samlag med dom så hade dom inte behövt hålla fast henne. 

En del personer tycker annorlunda och anser att det inte är en våldtäkt, då säger de: Hon gjorde inget motstånd och hon sa inte heller något om att dom skulle lägga av. Att hon fortfarande var medveten om vad hon gjorde men om hon då va full så får hon skylla sig själv.

Då brukar jag påpeka att flickan inte kunde göra något motstånd med tanke på att dom va flera stycken och dom höll fast henne. Hon hade dessutom precis spytt och hon kände sig kanske mörbultad i kroppen, och då är det inte så lätt att göra motstånd mot ett gäng killar. Lottie Helström sa också att det var vanligt att reagera på det sättet som flickan gjorde, alltså bli typ förlamad, ’‘spela död’’. 

Killarna som våldtog henne vet också om att dom har gjort fel, med tanke på att dom några dagar senare skickar sms till henne och hotar henne att om hon berättar för någon så ska dom skicka naken bilder på henne till alla på hela skolan. Då har dom alltså avslöjat sig själva kan man säga. För innan så var det bara flickan som kunde säga om det var en våldtäkt eller inte för att hon var den enda i rummet med killarna. Men när killarna då skickar det smset så har dom också fattat att det dom gjort har varit fel. Det kanske dom visste redan när dom våldtog henne, men det jag vill komma till är att dom erkänner själva att dom har våldtagit henne genom att skicka det smset. 

Enligt lagen så står det att man kan ställas till svars för våldtäkt om man genomför ’‘samlag eller därmed jämförlig sexuell handling’’ med någon: 
Genom tvång i form av våld eller hot om brottslig handling, eller,
Någon som befunnits sig i hjälplöst tillstånd, eller,
När den andre varit underårig, det vill säga under 15år, när övergreppet begicks.
Med samlag menas slidsamlag eller analsamlag, men även munsex eller om man tillexempel för in föremål eller fingrar i någon annan persons slida eller anal. 
Med detta menar jag då att flickan blev våldtagen för att dom använde våld när dom höll fast henne, även hoten som kom efter att dom skulle skicka runt naken bilder på henne. Hon befann sig också i ett hjälplöst tillstånd då hon precis hade spytt, hon var full och på så sett var hon i ett hjälplöst tillstånd, för om hon hade varit nykter så hade hon kunnat gjort mer motstånd. 


Flickan berättar också att hon blev spottad på under samlaget. Vem vill bli spottad på i ett normalt samlag? Hon sa dessutom inte att hon ville att någon skulle spotta på henne. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar