Etiketter

måndag 19 maj 2014

Säkerhet och risker

1.Det som oftast leder till att man skadar sig är att man inte uppvärmt kroppen innan ansträngning. Så för att minska risken för att bli skadad är att vara väl uppvärmd innan man anstränger sig. Uppvärmningen gör så att du blir smidigare i dina rörelser. Man kan göra på massa olika sätt när man ska värma upp, men jogga brukar vara ett bra tips.

2.Sen är även redskapen en stor del av vad som kan skada en. Först och främst så ska man kanske kolla så att allting sitter fast, inget som sitter löst eller bara är dit satt lite halvt. Man ska även se till så att det inte sticker ut något vasst någonstans. Det är också bra om man känner sig säker på det man gör. Dvs att om man kanske inte känner sig säker på att hoppa upp på den högsta plinten t ex, så är det bättre om man börjar på dom lite mindre, men att man sedan jobbar sig uppåt. I vissa sporter är utrustning och skydd en självklarhet, som i ishockey tillexempel. Man spelar liksom inte ishockey utan hjälm, benskydd, axelskydd osv. Och absolut inte ha med sig mynt ut på isen som man kan tappa och sedan åka på och förstöra både skridskorna och bryta foten. Och att inte ha på sig någon typ av smycke, för det gör så att man kan fastna och skada sig.

3.Det beror på vilken nivå personerna runt omkring en ligger på, så ifall det är personer som brukar köra lite snabbare tempo, och man vet om att hon eller han klarar av den lite ''tuffare biten'' så gör man nivån en aning svårare för dom. Medan andra som kanske är lite mer försiktiga, som kanske inte vet ännu på vilken nivå dom är på så kan man testa sig fram. Börja på det lite mer enkla och sen jobba sig uppåt. Det gör jag i alla fall, när det är något vi ska göra som jag inte riktigt känner mig säker på, så går jag och övar lite, kanske på något enklare sen känner jag mig redo för det lite ''större'' momenten. Säkerheten kommer först när man ska göra aktiviteter för andra. Man vill ju liksom inte vara anledningen till att någon går och bryter foten t ex. Så det gäller att ha koll på redskapen och på spelets regler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar